Niin sanottu "low code"-sovelluskehitysympäristö – mikä myös Power Platform on – ei ole ratkaisu kaikkiin sovellustarpeisiin. Ammattimaisesti ja ammattityökaluilla toteutetuilla ratkaisuilla on edelleen vankka tehtävänsä sovellusmarkkinoilla suureen määrään ongelmanratkaisu- ja laskentatarpeita. Vaativaa HR- tai ERP-järjestelmää tai suuren volyymin verkkokauppaa ei kannattane alkaa Power Platformilla rakentamaan.
Power Platform on iso sukupolviloikka eteenpäin siitä businessmaailmasta, missä jos jonkinmoisia businesssovelluksia on tehty Excel-pohjaisesti erilaisia kaavakokonaisuuksia, makroja ja ehkä VBA:ta käyttäen – tai tehty erilaista kortistointia Accessilla, yhdistetty sitten näiden Office-ohjelmien tietoja ja sisältöjä jonkinlaiseen Excel-kaavioon tai tuotu kyseisiä kaavioita Powerpointiin. Useat organisaatiot ovat ehkä käyttäneet Sharepointia Office-tiedostojen varastona ja muun listamuotoisen tiedon paikkana, ja luoneet siellä esimerkiksi asiakirjojen hyväksymistyönkulkuja tai käyttäneet sähköposti-ilmoituksia, kun dokumentteja tai muuta tietoa on lisätty, muutettu tai poistettu.
Tähän maailmaan Power Platform tuo uusia ulottuvuuksia: ensiksi on syytä heittää pois ajattelutapa omalla koneella olevista “onkohan-tämä-nyt-ajan-tasalla" tiedostoista ja niiden välisten mahdollisten ns. OLE-linkitysten rajoituksista. Dokumentit ja taulukkomuotoinen tieto kerätään pilveen organisaation yhteiseen paikkaan – Sharepointiin, tai Power Platformin alla olevaan ns. Dataverseen.